top of page

Succesvolle themabijeenkomst Betaalbaar Wonen

Op 24 januari organiseerde HV Omslag een themabijeenkomst over betaalbaar wonen in Nijmegen en Wijchen. De grotere opkomst dan normaal maakte duidelijk dat het thema belangrijk is voor de huurders van Talis. hieronder een korte samenvatting van de zaken die besproken zijn


De adviesaanvraag voor huuraanpassing door Talis aan HV Omslag en Accio wordt verwacht in februari. HV Omslag zal deze bestuderen, relevante zaken met Talis bespreken en de mening van huurders meenemen.


Betaalbaar wonen werd gedefinieerd als niet meer dan 1/3 van het inkomen wordt uitgeven aan woonlasten, met behoud van kwaliteit en toegankelijkheid van woningen. Talis hanteert een huurprijs die gemiddeld 70% van de maximale huurprijs bedraagt en heeft ruim 1000 nieuwbouwwoningen gepland.


Talis streeft naar betaalbare woningen voor verschillende inkomensgroepen en stimuleert doorstroming naar passende woningen. Ze bieden ook hulp bij huurbetalingsproblemen en verlagen de huur bij inkomensdaling. Jaarlijkse huuraanpassingen zijn nodig voor onderhoud en verduurzaming.


De aanwezigen uitten verschillende meningen, waaronder waardering voor uitleg over huuraanpassingen en bezorgdheid over stijgende huurprijzen. Talis legt uit dat ze de markthuur hanteren als streefhuur en dat ze streven naar eerlijk huurbeleid.


De avond eindigde met een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst op 15 mei 2024, waar nieuwbouw zal worden besproken.


De uitnodiging zal per nieuwsbrief worden verstuurd en uiteraard ook op hvomslag.com te vinden zijn. We hopen ook u dan te mogen ontmoeten!

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page