top of page

Fusie WoonGenoot & Talis

April 2021 -

Zoals u weet bereidt WoonGenoot een fusie voor. Het lijkt ons goed om u op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen.

In november hebben wij u en alle andere huurders geïnformeerd en gevraagd wat u belangrijk vindt wanneer WoonGenoot zou gaan fuseren. Uw reacties en adviezen hebben wij in een brief aan WoonGenoot gestuurd. WoonGenoot weet nu wat u en wij belangrijk vinden wanneer zij op zoek gaan naar een fusiepartner.


In januari heeft WoonGenoot aan ons laten weten dat Talis de beoogde fusiepartner is. Net als in het gehele proces informeert WoonGenoot het bestuur van HV Omslag goed. We zijn steeds met WoonGenoot in gesprek. Ook met Talis en huurdersorganisatie Accio. Accio vertegenwoordigt, net als wij, de belangen voor de huurders.


Op dit moment voeren onafhankelijke bureaus’ onderzoek uit. Uit deze onderzoeken moet blijken wat voor de huurders en de volkshuisvesting in Nijmegen beter wordt nadat er een fusie heeft plaatsgevonden. Zodra dit onderzoek klaar is, gaan we u opnieuw informeren en vragen wat u vindt van de fusieplannen. We verwachten dat dit half mei zal zijn.


Als we een goed beeld hebben van de gevolgen van de fusie en weten wat u ervan vindt, dan kunnen we een advies uitbrengen.


WoonGenoot en Talis hebben een positief advies nodig van HV Omslag en Accio, om de fusieplannen door te laten gaan. Voor u betekent dit dat uw stem ertoe doet en we uw betrokkenheid en meedenken op prijs stellen.


Het bestuur van HV Omslag werd onlangs op de hoogte gesteld door WoonGenoot, dat Kees van Kampen, directeur-bestuurder van WoonGenoot, een nieuwe functie heeft aanvaard bij een andere corporatie, in juni 2021. Het bestuur zal uitvoerig in gesprek gaan met de Raad van Commissarissen en er zullen afspraken worden gemaakt over de borging van de huurdersbelangen in dit fusieproces.


Heeft u vragen? Mail ons gerust via info@hvomslag.com

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page