top of page

Een groener Wijchen

We hebben steeds vaker te maken met hoosbuien en met perioden van extreme hitte. We gaan samen met u aan de slag om de gemeente beter bestand te maken tegen de klimaatveranderingen. U kan zelf al heel veel doen in uw tuin of op uw balkon om wateroverlast te voorkomen.

Het belangrijkste is om tegels te vervangen voor groen. Dat helpt om het water sneller de grond in te laten zakken. En het is ook verkoelend. Tegels houden warmte vast, terwijl bomen, planten of struiken juist verkoeling geven. Win win dus!

Wijkacties

We komen dit voorjaar weer samen met inwoners in actie om Wijchen groener te maken en daarmee beter bestand tegen de klimaatveranderingen.

Op woensdag 15 mei komen we in Woezik, op Bedrijventerrein Zesweg en op Alverna in actie voor Een groener Wijchen. Een week later, op woensdag 22 mei, zijn we in Wijchen Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam.

Wat gaan we doen?

We delen aan bewoners van de wijken gratis plantjes, bloemzaad, zaadbommetjes, gieters en thermometers uit. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor een boompje of 1 van de andere mooie producten. Voor alle kinderen is er een groen cadeautje.

Natuurlijk kunt u allerlei informatie krijgen over het groener maken van uw tuin of balkon. Wilt u tips om een stukje van uw tuin, terras of balkon makkelijk groener te maken? Maak dan een paar overzichtsfoto’s van uw tuin, terras of balkon en neem deze mee. Groenexperts kijken dan samen met u wat er mogelijk is.

Ook Talis is aanwezig. Zij geven informatie over wat huurders kunnen doen in hun tuin of op hun balkon.

Meld u aan voor een boompje, struik of plantenpakket!

Woont u in 1 van de wijken waar we dit voorjaar komen? Dat zijn Woezik, Bedrijventerrein Zesweg, Alverna, Wijchen Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam. En wilt u uw tuin groener maken? Haal een tegel uit uw tuin en meld u dan aan. We hebben mooie gratis producten, zoals verschillende fruitboompjes, struiken, een plantenpakket en een afkoppelstuk voor uw regenpijp. U mag zich aanmelden voor 1 product per adres. Aanmelden kan tot en met 21 april en op=op. Daarnaast kunt u kans maken op een regenton. U moet uw product wel op woensdag 15 mei of woensdag 22 mei komen ophalen.Meer informatie is te lezen op deze website


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page