top of page

Bezoek aan NDW21

NDW21 (Nieuwe Dukenburgseweg 21) is de nieuwe stadsbuurt in de Nijmeegse wijk Winkelsteeg waar je kunt wonen, ondernemen en ontmoeten.


Na een tweetal vergaderingen in 2023 is het bijzondere woningbouwproject NDW21(realisering van 500 flexibele woningen)  in een vergevorderd stadium en wonen de eerste bewoners er al vanaf december 2023. Op uitnodiging van de vier woningcorporaties -die het project samen met de Gemeente Nijmegen, Bouwbedrijf DEMEEUW  en Heijmans realiseren-  zijn de betreffende huurdersorganisaties na de derde bijeenkomst bij Talis met een twintigtal mensen op de locatie gaan kijken om zo een goede indruk te krijgen hoe de woningen er van binnen uitzien. Er zijn drie type woningen van 20, 40 en 60m2.


Op de locatie werden we verwelkomd door Mirjam Verheem, die full time aanwezig is om vanuit haar buurtkantoor als buurtbeheerder\verbinder zoveel mogelijk alle vragen en andere voorkomende problemen op te lossen en ons bijpraatte over wat er inmiddels ook  allemaal al georganiseerd is en wordt in samenwerking met Bindkracht 10 en Heem voor zowel binnen als buiten de woningen.


Inmiddels is gebleken dat de belangstelling voor deze woningen enorm is en verhuur plaatsvindt via Entree en loting, wat de kans voor starters verhoogd. Intakegesprekken verlopen erg positief en met veel enthousiasme. Volgens de subsidievoorwaarden van het Rijk moet 30% van de woningen worden toegewezen aan statushouders wat mede  gecoördineerd wordt door het COA en Vluchtelingenwerk.De verwachting is dat alle bewoners medio mei zullen zijn gehuisvest waarna de openbare ruimte ook definitief zal worden afgemaakt wat betreft parkeren, afvalbeleid realisatie van een dakterras en de inrichting van het openbaar groen met voor de bewoners veel verblijfsmogelijkheden voor de nodige ontmoeting en verbinding.


Ook zal er een zelfstandige bewonersvereniging worden opgericht die zich vooral richt op community building maar die formeel geen positie heeft op basis van de wet Overleg Huurder-Verhuurder, maar als het gaat over onderhoud, beheer en verhuur dit via de vier corporaties dient te worden geregeld.


Al met al een bijzonder project met de swingende namen Samba, Paso Doble, Urban, Jive, Tango, Rumba en Salsa.

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page